Curing compound

Om een betonvloer de 1e maand te beschermen tegen een te snelle uitdroging en het indringen van vuil kunnen wij de betonvloer indien gewenst na het vlinderen behandelen met curing compound.

Wat is Curing Compound?

Een curing compound is een vloeistof die op pasgestort beton wordt aangebracht om het uitdrogen (“verbranden”) van de toplaag te voorkomen of verminderen. Een curing compound is één de methoden van mogelijke nabehandelingen van gestort beton. Curing compounds worden meestal verstoven over het verse beton. De term curing compound  komt uit het Engels. Het is een combinatie van to cure (genezen, verduurzamen) en compound (mengsel).

Wanneer dient Curing Compound te worden aangebracht?

Betonspecie dient zo snel mogelijk na het verwerken te worden beschermd tegen voortijdig uitdrogen. Eén van de mogelijkheden is het aanbrengen van een curing compound. Dit is een vloeistof die op een betonoppervlak wordt gespoten (verneveld) en daar een min of meer dampdichte laag vormt.

Wat gebeurt er als beton niet worden behandeld met Curing Compound

De nadelen van  het te snel uitdrogen van (de toplaag van) beton zijn:
– minder compact
curing compound cor pellegrom bv beton impregneren– kans op verpulveren
– zichtbare krimpscheuren
– indringen vuil

De curing compound verbetert de hardheid en de dichtheid van de toplaag. De meeste curing compounds hebben een witte kleur. Hierdoor is na het aanbrengen van curing compound duidelijk te zien, waar reeds curing compound is aangebracht en welk gedeelte van het beton nog behandeld moet worden.

Advies over Curing Compound

Het aanbrengen van curing compound na het vlinderen van beton is veelal aan te raden. Neem voor advies of een prijsopgave contact op met Cor Pellegrom van vloeren vlinderen via 06 24 52 27 06 of via de contactpagina.